
Céklás-krumplis saláta
Sajnos fotó nem készült, de ez is csak azt mutatja, hogy igazából szinte azonnal elfogyott. ..
A terv majonézes burgonyasaláta lehetett volna, ha lett volna otthon elég alapanyag. Viszont mivel nem volt, jöhetett a mentő ötlet!
- 4 közepes méretű burgonya karikázva
- 1 hatalmas cékla karikázva
Ezeket sós vízben megfőztem. Mivel a céklának kicsit több idő kell, hogy puha legyen, a krumpli kezdett picit szétfőni, amitől krémesebb lett az egész a végén. (arra vigyázz, hogy még szűrhető legyen!!!) Amíg főttek,
- 1 nagy hagymát
szintén felkarikáztam, és zöldfűszeres balzsamecettel meglocsoltam.
A megfőtt zöldségeket leszűrtem, ráborítottam a hagymára. Jöhetett rá a
- majonéz
- köménymag
- apróra vágott petrezselyem
- esetleg ízlés szerint még só.
Összekeverés közben a krumpli még jobban szétesik, így egy egészen krémes hatású meleg salátát kaptam, csodás rózsaszín árnyalatban :)
Jó étvágyat és jó egészséget!

